Трето издание на спортния фестивал: "Бургас рън" - предизвикателство за малки и големи бегачи - Burgas RUN
Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Новини   /  Трето издание на спортния фестивал: „Бургас рън“ – предизвикателство за малки и големи бегачи

Трето издание на спортния фестивал: „Бургас рън“ – предизвикателство за малки и големи бегачи

С фестивала „Бургас рън“ започва от днес Европейската седмица на мобилността. Тя ще включва алтернативни идеи за придвижване, много емоции и забавления и ще продължи до 22 септември. През тази година Седмицата на мобилността ще се проведе под надслов „Чиста мобилност за всички“, а нейни организатори отново са Община Бургас и Областния информационен център.

Третото издание на „Бургас рън“ стартира в 8 ч. на алеите зад хотел „Приморец“. Бягането ще се проведе в три дисциплини – бягане за деца и родители с бебешки колички и на две дистанции от по 5 и 10 км. В периметъра на фестивала ще бъдат разположени щандове на различни изложители и богата съпътстваща програма за хора от всички възрасти и интереси.

Спортната проява и е под надслов „Бургас Рън 2 ½ – Бургазлии сигурно са полудели“. Всички трасета са в зоната на Морската градина.

Бургас Рън 2 ½ ще подкрепи благотворителната кампания за подпомагане на лечението на Христина Начева Подай ръка – сбъдни мечта., като всеки желаещ да помогне на Хриси, ще може да се включи със сума по свой избор.

Стартовите номера ще се раздават между 08:00 и 09:15 зад х-л „Приморец“ – за 5 и 10 км и между 10:00 и 10:45 зад х-л „Приморец“ – за деца и родители с бебешки колички.

Източник: bnr.bg