Правила - Burgas RUN
Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  Правила

Правила .

Моля, запознайте се с правилата. Спазването им и личната отговорност на всеки е гаранция за чудесно прекарване.
Декларация
Преди началото на състезанието всеки участник трябва да попълни и подпише декларация. За участници под 18 г. декларацията за участие трябва да бъде подписана и от родител.
Регистрация
За да участвате на дистанция 10 км, 21 км или 42 км е необходимо да се регистрирате .
Стартов пакет и номера
За да бъде отчетено вашето участие, е необходимо да имате стартов номер с чип на гърба му, който може да носите на гърдите или корема (върху дрехите си) по време на цялото бягане.
Състезатели без стартови номера няма да бъдат отчетени в електронната система и няма да участват в класирането.
Номера си, както и стартовия пакет, може да вземете на място, което ще уточним седмица преди мероприятието. Това се случва на деня преди или непосредствено преди началото на състезанието.
Номерата за детското бягане и родители с бебешки колички могат да се вземат в деня преди или непосредствено преди бягането. Моля носете попълнена декларация за децата (линк към декларацията). 
Как да стигнете до старта
До старта може да стигнете по много начини с градски транспорт до ул. Булаир или Централна гара Бургас, или с автомобил/колело/пеша директно до Морска гара. 
Старт, обиколки и времеизмерване
Стартът за дистанции 10, 21 и 42 км ще бъде даден в 9 ч. на 11-ти септември.
Ако искате да се насладите на трасето в бавно темпо, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Оставете гонещите резултати бегачи да стартират отпред, тъй като ще си пречите взаимно.
Обърнете внимание, че за 10, 21 и 42 км – стартовият номер има чип, който ще отчете вашето време от момента, в който преминете през арката на старта до момента, в който приключите обиколката на вашата дистанция. Времеизмерването е електронно и вашето време се отчита от момента, в който ВИЕ минете през стартовата линия до момента, в който пресечете финала.
Молим ви да не режете и да не сгъвате вашия стартов номер.
В случай, че се откажете по време на бягането, задължително уведомете организаторите и/или се обадете на контактните номера.
След финала участниците, завършили дистанции 10, 21 и 42 км, ще получат медал.
Награждаване и подкрепителни пунктове
Организаторите си запазват правото да дисквалифицират състезатели, които не са минали през задължителните контроли или са се явили на мястото на друг. На Старт/Финала ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода, електролитни напитки и плодове.
Молим ви да не изхвърляте бутилки и отпадъци извън регламентираните за това места. Ще подсигурим найлонови чували и кошове за отпадъци.
Ако сте завършили, може да си вземете вода и храна от подкрепителния пункт, но молим да не стоите на пътя на финиширащите бегачи.
Медицинско обслужване
На старта ще има лекарски екип и линейка. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че се контузите и/или не се чувствате добре.
Безопасност
Септември в Бургас е променлив, като ви препоръчваме да сте подходящо облечени и да си подсигурите сухи дрехи след финала.
Маршрутът ще е маркиран и на ключови места ще има доброволци, които да ви напътстват, но обърнете внимание, че алеята на морската градина няма да е затворена само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, велосипедисти, детски колички и кучета.
Гардероб
В стартовия си пакет  ще получите стикер, който може да залепите на багажа си. Стикерът ще е с вашия стартов номер и срещу оригиналния си стартов номер може да получите обратно багажа си. 
Екипът на “Бургас Рън” не отговаря за изгубени или откраднати вещи, затова не оставяйте ценни предмети в багажа си (телефони, пари или лични документи).
Санитарна зона
Тоалетни, мивки и дезинфектанти ще са разположени на базов лагер Морска гара.